Nunta

 Ceremonie Nunta Nunta este o ceremonie in care oamenii sunt uniti printr-o casatorie. Obiceiuriile și traditiile de nuntă diferă foarte mult între culturi, țări, religii, grupuri etnice, și clase sociale. De cele mai multe ori ceremoniile de nuntă implică un schimb de juramintele de nunta, prezentarea unui cadou (flori, bani, inel, un element simbolic), și o prezentare publica a căsătoriei de către o persoana cu autoritate sau de catre un lider al comunitati. Articole de îmbrăcăminte de nuntă speciale sunt special creata, iar ceremonia este urmată uneori de o petrecere. Muzica, poezie, rugaciuni sau citiri din texte sau literatura religioase sunt, de asemenea, de obicei încorporate în cadrul ceremoniei.

  
  Un număr mare de culturi au adoptat obiceiul tradițional de nunta in alb, în care o mireasa poarta o rochie alba de mireasa si voa. Această tradiție a fost popularizata prin nunta de reginei Victoria. Unii spun că alegerea de o rochie de culoare albă poate să fi fost pur și simplu un semn de extravaganta, dar poate fi , de asemenea, influențatta de valori, cum ar fi puritatea sexuală.  În tradiția modernă o rochie albă și voal sunt alegeri neobișnuite pentru al doilea sau ulterior nunta unei femei .

 Oferirea unui inel de nunta a fost mult timp o parte din nunta religioasa din Europa și America , dar originea tradiției este neclara . O posibilitate este credința romană în Vena Amoris , care este consiferat a fi un vas de sange care are legatura directa intre al patrulea deget (degetul inelar) si inima , astfel atunci când un cuplu purtau inele pe acest deget inimile lor erau conectate.